dijous, 22 de setembre del 2011

Sense pausa estival




Mentre el paisatge relaxant i bell  de les Illes Lofoten transmetia bones sensacions als visitants les notícies de la vida política i econòmica no mantenien cap pausa tranquil·litzant, exclosa, potser el fet que les mobilitzacions del 15 M eren vives en ple estiu.

                                     Foto. Paisatge de les Illes Lofoten (N). Foto de l'autor, estiu 2011

En la perifèria de la perifèria que és la societat valenciana vam veure la renúncia del president Camps. Poca resposta per a una corrupció ben assentada en el  PP valencià, balear i madrileny.

L'extrema dreta noruega -ni els països escandinaus es lliuren de la plaga- feia carta de presentació amb vora un centenar de víctimes mortals acompanyades d'un discurs  extrem ple d'odi i dirigit en aquest cas als propis conciutadans, un grup de joves socialdemòcrates que discutien en unes jornades de reflexió política.

El govern espanyol anunciava la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions generals per al pròxim novembre. La confrontació bèl·lica a Líbia, Iemen i Síria  continua vessant sang i encara no s'ha resolt a hores d'ara.

La crisi financera  plenament vigent sacsejava sense pietat les economies europea i nord americana i en especial la perifèria europea.
El procés de retallada de l'estat del benestar continua i ara i ací  es manifesta sobretot en l'ensenyament i la sanitat, amb mobilitzacions importants a la Comunitat de Madrid, a Catalunya i a Galícia.

La convocatòria electoral de novembre amb l'amenaça de victòria d'una dreta hipòcrita i corrupta ens obliga a la mobilització i a no deixar cap badall afavoridor d'un domini que agreujarà sens dubte les conseqüències de la crisi del sistema: més avantatges per a les grans fortunes, major desmantellament del sector públic, més afebliment de l'autonomia política i de les llengües i cultures minoritzades  com la nostra.

La pluralitat que l'oposició de les Corts valencianes representada pels socialistes i per la consolidació de  Compromís i el manteniment d'Esquerra Unida és un factors positius que cal projectar i enfortir en el Parlament espanyol. Batre al PP és una batalla compartida que  cal continuar amb força.


1 comentari: